Tjäna pengar på AdSense

Tjäna pengar på AdSense

AdSense är något vi alla har haft kontakt med på ett eller annat vis, AdSense finns nämligen överallt. Det flesta vet bara inte om vad adsense är och hur det fungerar. Denna variant att tjäna pengar på är en utav de absolut mest populära och vanligaste sätten att tjäna pengar på nätet.

AdSense är en helt reklam baserad variant att tjäna pengar på, det går helt enkelt ut på att någon betalar för att få en länk på en hemsida som handlar om samma sak som den egna, Google står som partner imellan den som har sidan där reklamen kommer att visas och den som betalar för klicket.

Du som ska tjäna pengar på adsense tar helt enkelt och registrerar dig på googles adsense program och får en kod av dem som du lägger upp din hemsida. Google kommer nu att scanna av din hemsida och se vad den handlar om och sedan välja ut reklam som passar på din sida och som har störst chans att få klick på.

Att använda sig av google adsense är med andra ord ett väldigt bekvämt sätt och lättskött sätt att tjäna pengar på. Du slipper att själv sitta och registrera dig på olika affiliate program och sedan försöka välja ut bästa reklam som du kan tjäna så mycket pengar på som möjligt.

Vad du behöver för att kunna ansluta dig till  adsense:

För att ansluta dig till Google adsense program och börja tjäna pengar på det så behöver du naturligtvis någon form av hemsida. Om det är en blogg eller någon annan typ av hemsida har mindre betydelse. Dock finns det däremot mycket regler om vilken typ material som din hemsida får inne hålla för att du ska kunna få ha adsense reklam på din sida.

Exempel på material som Google inte godkänner att du har på din hemsida:

  1. Porr
  2. Rasistiska hemsidor
  3. Spel och Casino

Hur svårt är det att tjäna pengar på adsense?

Google adsense är långt ifrån det bäst betalda du kan få per klick, men i relation till att Google gör hela jobbet med att välja ut bra reklam åt dig och att du kan helt fokusera på att producera material och artiklar så är det ett bra val.

Många stora nyhetssajter med massa artiklar väljer att ha adsense då det annars skulle vara helt omöjligt för dem att gå in och redigera alla artiklar med reklam länkar som är aktuella och som inte har blivit föråldrade.

Men adsense kräver dock att du har en hel del i trafik på din hemsida eller blogg för att du ska kunna få ut hela löner eller mer. Är du duktig själv på att hitta bra reklam som du är duktig på att få folk att klicka på så är detta naturligtvis mycket mer lönsamt om man räknar per besökare.

För dig som nybörjare så funkar denna metod as bra och du kan i början av din karriär satsa mer tid på bra artiklar och innehåll på din hemsida istället för att experimentera med reklam. Google adsense hade aldrig blivit världens största partner och reklam program om man inte gjort något rätt helt enkelt .

Hur du får betalt för Adsense:

Du får betalt av Google som får betalt av ett företag som betalat för att få sina länkar och annonser på hemsidor som handlar om samma sak som deras. När du har registrerat dig på Google adsense som du kan göra här, så får du fylla i dina konto uppgifter till vilket konto du vill ha pengarna insatt på för det klick som din hemsida har refererat.

Du behöver också uppge om du är privat person eller som företag. Alla pengar du tjänar på Google adsense måste du skatta för.

Kan man lura Google adsense och klicka på sina egna länkar?

Absolut inte, Google adsense programmets har funnits nästan lika länge som internet själv. Google har några av det absolut smartaste personer anställda i sitt företag och man vet vad man gör. Att försöka att finta Google är helt meningslöst och upptäcks väldigt snabbt av deras robotar. Hur smart idé du än kan komma på som du tror att ingen annan kan ha kommit på, så finns det alltid någon som försökt att lura Google på de viset tidigare.

Google kan när som helst stänga ner ditt konto och dra tillbaka alla dina intjänade pengar om de misstänker något försök till bedrägeri på ditt konto. De meddelar oftast inte heller vad anledningen till att ditt konto har stängts ner och berättar naturligtvis inte heller hur de kom på dig.

Att lägga tid på att försöka lura Google kommer att kosta mer än vad det kommer att smaka.