Tjäna pengar på Aktier

Tjäna pengar på Aktier

Att tjäna pengar på aktier är en av det absolut bästa och mest lönsamma sätten om du vet vad du gör och har en gnutta tur. Men det är inte för alla, och det finns naturligtvis några saker du även här behöver bemästra och vara försiktig för.

Vilka aktiehandel rekommenderas för:

Aktiehandel är ett bra allternativ att tjäna pengar på om du i första hand är genuint intresserad av ekonomi och gillar att läsa på lite om företag. Men det passar även bra för dig som vill ha lite mer passiv inkomst utan att behöva dagligen jobba med det.

Om själv är intresserade av ekonomi och hur handel runt om i världen fungerar så har du stor chans att lyckas med aktie handel. Naturligtvis behöver man en del pengar för att det ska vara värt att börja handla med aktier.

Många börjar med att sätt in en mindre summa på ca 10.000 och uppåt och fortsätter sedan att månad för månad sätta in någon eller några tusenlappar från lönen varje månad. På såvida bygger man upp ett sparande och man köper på sig fler och fler aktier som in sin tur kan göra att sitt sparande går upp i värde av sig själv.

Kort och gott sagt så är aktiehandel och övrig värdepappers handel något för dig som är duktig på att spara, inte vill behöva vara jätte aktiv varje dag och inte förväntar dig att bli miljonär på att köpa aktier över en natt.

Personer som aktiehandel passar mindre bra för:

Aktie handel handlar oftast om att vinna eller öka i värde på några procent per år. Man brukar säga att ca 15% i värde ökning av ditt kapital på ett år är ett bra år. Och 15% på 1.000.000 miljon är 150.000 kr för näst intill inget jobb är bra.

Men har du inget vidare till start kapital att låsa fast i köp av aktier så är det kanske inte ett bra allternativ för dig. Har du bara 5000 eller mindre så är inte aktier mycket att hänga i granen för dig. Vist har vi alla hört talas om de som blivit miljonärer på aktier eller andra former av värdespappers handel på någon tusenlapp, men kom-ihåg att de är väldigt få.

Går du bara in med en mindre summa är det stor risk att du kommer att börja försöka dig att daglighandla aktier och försöka dig på att köp och sälja vid upp och nedgångar. Detta är möjligt men det är mycket svårt och kräver mycket läsa på innan du ens försöker dig på detta.

Aktier går upp och ned och har du dåligt med tålamod och har en liten speldjävul inombords i dig så bör du undvika aktier. Du kommer aldrig få de snabba resultat du är ute efter och det mest troliga är att du kommer att handla för mycket fram och tillbaka och sakta men säkert tappa massa pengar i form av avgifter för varje köp och sälj du gör.

Hur du kommer igång med värdepappers handel:

Att komma igång och börja tjäna pengar på aktier och andra typer av värdepapper är idag väldigt enkelt och relativt okomplicerat. De stora bankerna i Sverige har alla tjänster som gör det möjligt för dig att börja handla redan idag utan att behöva starta upp nya konton.

Det finns även några andra svenska och utländska aktörer som helt har specialiserat sig på enbart handel med aktier och värdepapper. Dessa har betydligt mer olika typer av värdepapper att välja på och lägre avgifter per köp och sälj än storbankerna.

Några av dessa är Avanza och Plus500 som båda är helt inriktade på så bra handelstjänster som möjligt, och med så mycket olika värde papper som möjligt. Alla som sätter in lite mer pengar på aktie handel och de som vill handla mer regelbundet väljer någon av alternativen till storbankerna.

Hur stort startkapital du behöver innan du börjar att handla med värdepapper:

Som vi tidigare skrev så handlar aktie och värdepappers handel om ett långsiktigt sparande som inte kommer att göra dig till miljonär över en natt. Det finns faktist ingen undre gräns för hur lite du kan köpa aktier för, men det finns ändå vissa lägsta nivåer som du bör ha att putta in för att du inte skall sluta med att bara betala avgifter i slutändan.

Har du under 20.000 så tycker vi att de finns många metoder som du snabbare kan tjäna pengar på, där det också passar bättre att vara mer aktiv i. Att gå in med mindre än 20.000 kommer bara att göra dig rastlös och du kommer snabbt inse att det bara finns ett sett att tjäna pengar snabbare, och det är att försöka handla i upp och nedgångar.

Som nybörjare så brukar dock detta ofta leda till förluster om du inte läser på ordentligt innan du börjar att handla.

Hur du snabbt kan tjäna mer pengar på aktier.

Naturligtvis finns det liknande metoder som att köpa och sälja aktier på som du kan göra mer pengar på, och det mycket snabbare på dessutom. Dock är det viktigt att komma ihåg att det alltid finns en anledning till varför det finns större chans atttjäna mer pengar, det är för att det också naturligtvis finns mycket mer risk inblandat också.

I finnans språk brukar man prata om risk and reward, och betyder att du får bättre betalt för att ta mer risk. Även på traditonella aktier kan du du ta mer risk än att bara köpa aktien och vänta på upp eller nedgång. Många aktier har något som heter hävstång och det kan betyda att upp eller nedgång multipliceras med t.ex 15x.

Det betyder att om en aktie har gått upp med 2% en dag och du har köpt den med hävstång som är på gånger 15 så har du nu tjänat 30% på ditt köp. Men det samma gäller vid en nedgång. Går du in och köper en aktie för hundra tusen och den går upp med 2% och du kört hävstång på 15x så har du på en dag gjort 30.000 kr.

Som du säker förstår så kan du snabbt tjäna massa pengar, men du kan också förlora alla dina pengar snabbt på att handla aktier med hävstång.

Alternativ till att handla med aktier:

Det finns idag massa olika alternativ för dig som vill handla med finansiella verktyg. Ett utav de absolut mest populära alternativ som finns idag är att handla med crypto valutor som bitcoin. Dessa är extremt spekulativa och många har gjort grova pengar på att handla med bitcoin.

Om du vill veta mer om hur du kan börja tjäna pengar på att handla med bitcoin så kan du läsa denna artikel om ”Hur du tjäna pengar på bitcoin”. Vi har skrivit ihop allt du behöver tänka på innan och efter det att du har börjat att handla med bitcoin.

Ett annat alternativ till att handla med aktier och bitcoin är binära optioner. Binära optioner påminner mer om gambling än trading. Här chansar man mer och man väljer att betta på upp eller nedgång i kursen på en aktie under en viss tid. Har man rätt vinner man nästan det dubbla som man har satsat, men förlorar man så förlorar man allt.

Om du föredrar lite mer risk och vill snabbt tjäna mer pengar så är denna metod att föredra före aktier. Om du vill lära dig om hur du handlar med binära optioner kan du läsa denna artikel som handlar om ”Hur man tjänar pengar på binära optioner”.