Tjäna pengar på att Blogga

Tjäna pengar på att Blogga

Att tjäna pengar på att blogga är ett utav det sett som flest försöker sig på, men som flest också misslyckas med tyvärr. Det liknar i mångt och mycket det sätt som man gör när man försöker att tjäna pengar på youtube.

Det mesta handlar om hur många som ser det du har skrivit, och just detta är den svårare delen med att blogga och lyckas med att tjäna pengar på att blogga. Många är jätte duktiga på att skriva bra och har jätte spännande saker att skriva av sig om, men det misslyckas med att få andra att hitta till deras blogg.

Ofta får man slita mycket innan man nåt någon som helst framgång inom blogger världen, och de flesta är aktiva i något år innan de inser att de var svårare än de trott att bli stjärna som tjänar massa pengar på sitt bloggande.

Att vara duktig på att provocera är en utav det absolut bästa verktyg du kan inneha och använda om du vill bli en framgångsrik bloggare. Just det här med att kunna provocera är nästan ett måste för att kunna bli riktigt stor. Många försöker sig på att skriva om helt vardagliga saker som ingen blir förargad över, i hopp om att alla ska älska en och börja följa en.

Tyvärr är detta inte mer intressant för läsare än deras egna ekorre hjuls liv som bara tuffar på dag in och dag ut. Vi dras till det extrema och det ovanliga är det som är intressant och det som alltid kommer att sälja.

Börja med att skaffa dig lite ovänner när du börjar blogga:

Så på sätt och vis är det nästan bättre att skaffa sig massiv av icke gillare av din blogg till en början. De ironiska är att de är de personer som inte gillar din blogg och dina åsikter som delar och kommenterar mest. Det är dessa personer som kommer att prata vitt och brett om hur skum du och dina åsikter är och hjälpa dig med att dela dina inlägg.

Sakta men säkert så kommer det alltid vara folk som upptäcker dig som håller med dig tack vare dessa som inte gillar dig. Och det är dessa som du får som en stabil grund av följare som kommer att läsa allt du skriver om.

Den psykologiska effekten blir nämligen den att haters är alltid mer villiga att spy galla över dig om hur kass du är, vilket kommer att göra att de som håller med dig tycker synd om dig och du får nu massa sympati från dessa. Och de som håller med dig får för sig att ”äntligen någon som tycker som jag” bara för att de ser att 9 av 10 kommentarer är av folk som inte håller med.

Hur tjänar man då pengar på att blogga?

Det finns tre olika sätt att tjäna pengar på att blogga, i vart fall tre sätt som är värda att nämna för dig som vill börja från grunden. Och det handlar om reklam som näst intill allt annat som har och göra med att tjäna pengar på internet.

1: Få betalt av företag för att du har med deras produkter i inlägg du gör. Detta kräver att du är en bit in i din blogg karriär och har en hel del dagliga besökare på din blogg innan det börjar bli intressant för företag att ge dig gratis prylar eller pengar för att du skriver om deras produkter.

2: AdSense är ett vanligt sätt att tjäna pengar på om du äger din helt egna hemsida och domän. Har du en gratis blogg på ställen som NOUW och andra gratis bloggar så har du sällan möjlighet att lägga in koder på hemsidan, vilket du behöver kunna göra för att kanna vara partner med adsense.

Adsense är ett partner program från Google som visar upp passande reklam på din blogg och du får betalt för varje klick som någon gör på reklamen på din blogg.  Om du vill veta mer om hur man ansluter sig till AdSense så kan du gå in på här på våran artikel om ”Hur man tjänar pengar på adsense”.

3: Om du själv vill välja ut din reklam som du ska ha på din hemsida och tror att du kan göra detta bättre än adsense så är Affilite program det du ska välja. Ett affilite program låter dig välja själv vilken reklam du har uppe på din hemsida och blogg.

Affiliate program har en stor styrka med att du kan dela dessa länkar lite vart som helst och kan tjäna mer pengar på dem. Oftast får du bättre betalt av dessa och du behöver inte alltid ha så mycket besökare som du behöver ha med adsense eller bli sponsrad av företag för att tjäna pengar.

Om du vill veta mer om hur du kan tjäna pengar på att bli en affiliate så kan du gå in och läsa våran artikel om ”Hur man tjänar pengar som affiliate”.

Hur du får fler besökare till din blogg:

Denna del av ditt bloggande är den viktigaste och kan lätt också vara det som kommer att göra att du lägger ner för att det inte går tillräckligt snabbt. Och det är inte lätt att få massa läsare till sin blogg och det kommer att ta sin lillla tid.

Men att vara aktiv på sociala medier är ett måste, det räcker helt enkelt inte med att du bara skriver en intressant artikel och hoppas på att någon kommer att hitta den. Genom att dela dina artiklar i passande grupper på Facebook kommer du snabbt kunna få många fler läsare.

Att sammarbeta med andra bloggare är också ett bra sätt. Genom att ni skriver om varandras intressanta inlägg på era bloggar så kan man få läsare av varandra.

Överväg att blogga via video (vlogg):

Sanningen är den att fler och fler väljer att gå över till såkallad video vlogg istället för traditionellt bloggande idag. Vi lever i en värld där färre och färre har orken att läsa och vill ha mer än bara text och bilder.

Bloggandet håller på att tappa mer och mer mark i marknadsandelar om läsarnas uppmärksamhet och detta lär inte bli bättre med tiden. Naturligtvis kommer det inte räcka att du först sitter och skriver på sin blogg och sedan sitter framför en kamera och läser av från din blogg vad du har och säga, du måste underhålla mer och visa mer känslor än vad enbart text kan göra.

Om du vill veta mer om hur du blir en framgångsrik vloggare på youtube och hur du tjänar pengar på youtube så kan du läsa våran artikel om ”Hur man tjänar pengar på youtube”.