Tjäna pengar på att dela virala videos

Tjäna pengar på att dela virala videos

Vist låter det löjligt enkelt att kunna tjäna pengar på att dela andra virala videos? Det är det också och vem som helst kan göra det och börja tjäna pengar på andra virala videos.

Okey det låter helt galet bra och det är det också, allt du behöver är en egen hemsida eller blogg som du kan kan lägga upp andra videos på. Naturligtvis är det inte helt fel att kunna lite basic hemsida skapande, men det är faktist inte ett krav och kommer heller inte vara det avgörande för om du kommer att lyckas massa pengar.

Du har själv säkert vid flertalet tillfällen varit inne på just en sådan här hemsida som tjänar pengar på att dela andras virala videos på olika sociala medier. Allt handlar om att hitta rätt videos och rätt grupper på t.ex Facebook så kommer du att lyckas.

Hemsidor som buzzfeed och viral king har byggt upp hela sin verksamhet kring just detta och har lyckats att få miljontals följare på sina Facebook sidor. Deras hemsidor eller landnings sidor som man kallar det för har också miljontals besökare varje dag och de gör bra pengar.

Så vad tjänar man pengarna på då?

Som så mycket annat när det handlar om tjäna pengar på nätet så är det reklam som du ska tjäna pengar på, precis som buzzfeed och viral king. Det handlar helt enkelt om att väcks folks intresse för en video som du delar i en Facebook grupp, få dem att gå in på dina hemsida och hoppas på att dem klickar på den reklam som du har lagt upp på din hemsida.

Vilken typ av reklam ska du ha på din hemsida?

Okej denna del är också en utav de absolut svåraste med att bygga en sådan här verksamhet, om du vill tjäna pengar på att dela virala videos. Och det är något som du kommer att få experimentera med en hel del innan du hittar rätt reklam som din målgrupp av besökare klickar på så mycket som bara möjligt.

Det finns dessutom några olika typer av reklam varianter som du kan välja att köra på din hemsida med, och de är olika bra på olika hemsidor.

I början så rekommenderar vi att du väljer att använda dig av Google adsense program, detta för att det är enkelt och att Google väljer ut passande reklam åt dig och dina besökare. Det ger dig mer tid över i början på att satsa på att få fler besökare och fler följare på dina Facebook fan page.

Om du vill läsa mer om hur Google adsense fungerar och hur du blir partner med dem så kan du gå in och läsa om detta på våran artikel om ”Hur man tjänar pengar på adsense”. Du hittar allt där om hur du bästa lyckas med adsense och vad du ska undvika att göra.

Affiliate program är en annat väldigt populärt sätt att tjäna pengar på internet. Här måste du själva registrera dig och välja reklam för hand på ett affiliate nätverk som Tradedoubler eller liknande. I början kan detta vara svårare att bemästra och du bör ha ganska bra kunskap om vilka du har som besökare på din hemsida innan du kan tjäna riktigt bra pengar som affiliate partner.

Men det skall också nämnas att du kan tjäna betydligt mer pengar som affiliate om du vet vad du gör. Vill du lära dig mer om ”Hur man tjänar pengar som affiliate” kan du läsa våran artikel om hur man tjänar pengar som affiliate. Där får du massa bra tips som är bra att tänka på i början av din affiliate karriär.