Tjäna pengar på att skriva artiklar

Tjäna pengar på att skriva artiklar

När man tänker på att tjäna pengar på att skriva artiklar så är nog första tanken att skriva för tidningar eller för någon annan form av magasin. Naturligtvis är detta ett sätt att tjäna pengar på genom att skriva artiklar, men det är långt ifrån det enda. Att tjäna pengar på att skriva artiklar för tidningar eller för magasin är lätt att förstå hur man tjänar pengar på, du blir anställd av en tidning och dem betalar dig för de jobb du utför.

Men för att du ska kunna tjäna pengar på att skriva artiklar så måste du alltså också bli anställd av en tidning, och det är svårt idag och kommer inte bli lättare med tiden. Tidningsbranschen blöder pengar och en efter en tidning får lägga ner sin verksamhet. Idag kräver allt fler och fler video och det är lättare att få viralt.

Med detta i åtanke så kan man undra hur och varför ska man då satsa på att skriva artiklar, när det ändå inte verkar vara någon som idag är intresserad av att läsa dem. Men det finns fördelar med att skriva artiklar och de finns en helt annan målgrupp som mer än gärna betalar för dina artiklar.

Vilka som betalar för dina artiklar: 

Vi har redan gått igen den uppenbara tidningsbranschen som din slutkund, men som vi skrev så är dessa mycket svårflörtade och inte dem som betalar bäst för ditt arbete idag. Tidningarna tappar läsare för var dag, och var dag vänder sig bloggare efter bloggare till att skapa content på plattformar som YouTube och andra platser där man kan kolla på videos.

För att hitta någon som vill betala för dina artiklar så behöver du faktiskt inte ens hitta någon som vill köpa dem, varför inte använda dina egna artiklar för att själv tjäna pengar på dem? Faktum är att ordspråket säger att när alla går en och samma väg, så ska du ta en annan. Och precis detta är vad som är på väg att hända nu, när en efter en ska bli expert på att göra videos så blir det bara färre och färre som skriver bra artiklar.

Eftersom att så många har hoppat på tåget att bli miljonärer på att skapa videos, har duktiga artikel skrivare blivit allt färre och färre. Det skapar en enorm chans för dig som är duktig på att skriva artiklar att tjäna pengar. Eftersom att allt handlar om utbud och efterfrågan så är det svårt idag att tjäna pengar på YouTube, och förvånansvärt enkelt att göra det på artiklar.

Duktiga artikel skrivare kommer alltid att efterfrågas:

Det är nämligen så att i och med att internet blir allt större, så blir det också allt mer content på internet. Google och plattformar som Youtube har ett enda stort uppdrag som det varje dag jobbar på för att förbättra din upplevelse, att sortera ut det som är bra ifrån det som är mindre bra. Detta skapar en möjlighet för alla som skriver artiklar.

Både Google och Youtube gör en och samma sak när de ska avgöra vad som är bra och inte bra, det går helt enkelt in på allt som läggs upp på nätet och skannar av all text på sidan och försöker sedan att rangordna efter vad det tror att du som söker är mest sugen på att läsa. Eftersom att en video är väldigt svår att läsa av vad den innehåller så behöver de som vill komma högt upp i sökresultaten text som beskrivning till sina videos.

Vilka är det då som vill hamna högt upp i sökresultaten?

Den här marknaden som vi pratar om nu är gigantisk och näst intill alla vill hamna högst upp i Youtubes sökresultat eller Googles sökresultat. Och anledningen är enkel, hittar ingen ens material så spelar det ingen som helst roll hur himla grym video man har gjort. Alla vet naturligtvis inte om hur man ska göra för att hamna högt upp i Googles sökresultat, men det blir bara fler och fler som förstår att sättet man gör det på kallas för SEO.

Alla som vet något om SEO vet också om att man behöver bra och långa artiklar på sina hemsidor och som beskrivning till sina Youtube videos. Eftersom att Google har så mycket lättare att förstå sig på vad din hemsida handlar om, om du har massa text så kommer de att belöna alla som har långa och bra artiklar.

SEO optimerare är mer än villiga att betala för ditt arbete:

Just denna målgrupp är en målgrupp som ofta har pengar och verksamheter som de vill ska ha bättre positioner på de olika sökmotorerna. Men alla som pysslar med SEO har inte tiden eller kunskapen för att skriva bra artiklar. En del har både tiden och kunskapen, men har andra alternativ att fylla ut sin tid med som är mer lönsam för dem än att sitta och skriva artiklar till sin hemsida.

Eftersom att det också blir allt färre och färre som skriver, och det går inte att ta någon annans artikel på internet och lägga upp på sin egna hemsida då Google känner ingen om du använt dig av en artikel som någon annan har på sin hemsida. Så har det skapats en situation där folk som kan skriva bra och långa artiklar kan få bra betalat för dem, eftersom att efterfrågan efter dessa artiklar är hög, och utbudet blir bara mindre och mindre.

Här hittar du personer som är beredda att betala för dina artiklar:

Det finns några tjänster på internet där personer som skapar artiklar och de som behöver artiklar kan mötas och göra upp affärer. Som artikel skrivare på internet så jobbar du som en form av frilans och kan heller då inte vara helt säker på att du har lika mycket jobb månad till månad. Vi rekommenderar därför att du ska mixa med att skapa och sälja artiklar du skriver med att skapa din egna verksamhet på nätet som du kan skriva dina egna artiklar till.

Hemsidor som du kan komma i kontakt med personer som vill köpa dina artiklar:

  1. FreeLancer – Denna hemsida är en utav det allra första hemsidorna som kom på marknaden som fokusera på att sammanföra frilansare med uppdragsgivare. Freelancer är en gigantisk sida där du kan beställa olika uppdrag från andra på nätet. Här finns det gott om folk som söker efter personer som kan skriva bra och vettiga artiklar till deras hemsidor. Om du vill veta mer om hur Freelancer fungerar så kan du gå in och läsa våran artikel om ”Hur man tjänar pengar på FreeLancer”. Där hittar du massa information som kan vara till bra hjälp för dig som vill tjäna pengar på freelancer.
  2. Fiverr – Denna hemsida är i mångt och mycket på samma vis som freelancer men med en stor skillnad, på fiverr lägger du ut att du kan skriva artiklar och sätter ett pris på det och på freelancer lägger någon annan som behöver din hjälp ut ett uppdrag som du kan ta. Jag tycker att man ska vara med på båda för det ökar dina chanser att få in uppdrag och på så vis kan du tjäna mer pengar på ditt artikel skrivande. Om du vill veta mer om du kan tjäna pengar på Fiverr kan du gå in och läsa våran artikel som heter ”tjäna pengar på Fiverr

Tänk på att alltid vara försiktig med att lämna ifrån dig skrivet material på internet, har du lämnat ifrån dig ditt material för en granskning T.ex så kan det sluta med att den som beställde artikeln av dig bara kopierar  den rätt av och lägger opp den på sin sida, och säger till dig att den inte är nöjd med artikeln. Har personen väl gjort det så är den artikeln förbrukad och du kan nu inte sälja den till någon annan.

Folk som håller på med SEO vet hur man kan kolla upp om den artikel du har sålt till dem är en ren kopia, eller kanske bara delar av den. För dem spelar det ingen roll om du så bara har snott en eller två meningar, då kan de inte använda den till det som är syftet för dem. Så att försöka att sälja artiklar sonm du har hittat någon annan stans är ingen ide.