Tjäna pengar på Youtube

Tjäna pengar på Youtube

Du har säkert hört talas om alla dessa youtubers som drar in massa pengar på att lägga upp videoklipp på antingen sig själva, djur eller roliga pranks. När man bläddrar igenom olika klipp på tuben så kan man lätt få för sig att alla har miljontals visningar på sina klipp, och därför måste ju alla som bara slänger ut ett coolt eller roligt klipp bli storm rika.

Men hur lätt är det igenteligen att bli as känd och tjäna massa pengar på YouTube?.. Nja sanningen är den att de allra flesta tjänar inget alls, eller bara små pengar. Det vanligaste är snarare att man lägger massa tid och pengar på utrustning för att få till bra videos.

För varje YouTube miljonär så finns det miljoner som aldrig lyckas och snarare har förlorat pengar på att köpa på sig kameror och annan kring utrustning. YouTube är som så mycket annat som man kan tjäna pengar på, stenhård konkursansökan.

Så för att lyckas idag på youtube så måste du först förstå dig på hela konceptet youtube, och hur det funkar i grunden. Det räcker inte med att ha en as bra video idé, ha råkat fånga ett as kul ögonblick på när någon klantar sig. Du måste också förstå hur du ska få folk att se ditt as bra klipp.

Ett as bra klipp utan åskådare som ser det är inte mer värt än ett as dåligt klipp med lika lite åskådare. Youtube belönar dig inte för dina ansträngningar och hur mycket tid samt pengar du har lagt ut på att skapa klippet. Det ända du tjänar pengar på är hur många visningar du lyckas att få.

Så att vara en duktig content skapare är faktiskt bara ca 50% av de talanger du bör mästra för att kunna bli stor på youtube och börja tjäna massa pengar. Att kunna förstå dig på hur du marknadsför din video och får den exponerad för så många människor som möjligt är lika viktigt.

Så hur funkar youtube då & vad är tanken med det?

Youtube är en plattform som är till för videos, och en form av social media. Eftersom att det är en social media så handlar det alltså om att komma i kontakt med andra. Just detta är en utav det allra viktigaste färdigheter du måste kunna bemästra för att kunna lyckas på youtube.

Alla video skapare på youtube har olika typer av material och saker de vill visa för sin publik, det gör det på så många olika sätt. Men vad man kan se att alla har gemensamt är att alla desom har lyckats oavsett innehåll av videorna är att de är extremet duktiga på att få en nära kontakt med sin publik.

På youtube handlar det mycket om att få folk att bli en prenumerant på din youtube kanal. Anledningen till detta är att så himla få kan få till dunder hit efter dunder hit, men har du prenumeranter så behöver du inte få till hit efter hit för att kunna börja leva på ditt video skapande.

Genom att få folk att gilla dig som person i första hand, och din video i andra så är det så mycket lättare för dig att skapa trogna följare som följer dig i ur och skur. I det långa loppet kommer de att se många utav dina klipp, och om de gillar dig så kommer de också troligtvis berätta om dig och din för andra som kan bli dina nästa följare.

Det är många av oss som främst har använt sig av tuben för att se ett roligt klipp, någon musik video eller något annat då och då. Då kan det vara svårt att förstå vikten av att få folk att klicka på den röda knappen PRENUMERA. Men inom youtube världen är den A&O.

Så hur tjänar man pengar på youtube?

För att tjäna pengar på youtube så finns det flera olika modeller som funkar. Den absolut vanligaste är den som går ut på att få så många visningar på din video som möjligt, och sedan få pengar från Google som äger youtube för varje 1000 visningar som din video får.

Denna modell ger en stabil inkomst men tar väldigt lång tid att bygga upp innan vi ens kan börja tala om att pengarna är värda mödan. Du får ca 10 kr eller strax över 1 dollar för varje tusen visningar du får på din video.

Som du nu säkert förstår så krävs det ganska många tusen visningar på din video för att du ska tjäna massa pengar på den. Alternativet är ju då att du gör många videos som alla får en sel visningar och på så vis så blir det totalt sett mycket visningar och mycket pengar.

Och just den modellen är vad Youtube handlar om för det flesta yrkes youtubers. Inte ens de bästa på tuben lyckas få till hit efter hit, utan förlitar sig istället på att ha en bred och stor kanal med många videos som tillsammans får många visningar.

Men att komma dit kommer inte att vara lätt, och det är också anledningen till att så få faktiskt lyckas att tjäna grova pengar på tuben. Det flesta har helt enkelt inte tålamodet att kanske i flera år hålla på att lägga massa tid varje vecka innan man till slut börjar att få in lite pengar för allt slit man man har gjort.

Så vad är då alternativen för dig som snabbt vill tjäna pengar på youtube?

Den goda nyheten är att det finns några metoder för att mycket snabbare börja tjäna pengar på youtube, men den mindre bra är att du då måste vara betydligt vassare på marknadsföring och hur du snabbt kan komma upp i rampljuset.

För att lyckas att tjäna pengar på youtube utan att ha en stor kanal så måste du lyckas med att få visningar utan massa följare som hjälper dig att kolla på dina videos så fort du släpper en. För så fort du släpper en video så får dina prenumeranter en notis om att du har släppt en ny video, och då går de in och kollar på din video.

Detta är till stor hjälp för dig då youtube belönar videos som får mycket visningar genom att se till att dessa videos hamnar högt upp i sökresultaten när folk letar efter en video. Har du inga prenumeranter som spår notis om att du har släppt en ny video har du ingen som kollar på den, och det betyder också att din video anses som mindre intressant och leder till att du knappt kan bli hittad när folk söker efter sådant material som du precis har skapat.

Så här måste du vara smart och se till att du ändå lyckas att få visningar som hjälper dig upp i sökresultate utan hjälp av följare, och det går men det är svårt. Men besitter du denna talang så kan du istället för att fokusera på att få så många visningar som möjligt, fokusera på att göra bra kontent och locka folk till att köpa produkter du själv säljer eller någon annans produkter.

Om du vill veta mer om hur du kan göra reklam för andras produkter och tjäna pengar på att länka dina tittare till dem, så kan du gå in och läsa artikeln om hur du tjänar pengar som affiliate.

Om du har kommit så långt som att du har lyckats att få visningar på din video och du har en klar plan för hur du ska omvandla dessa visningar till pengar utan hjälp utav Google så kam du ha något riktigt bra på gång.

Dör att nämna ett exempel på youtube kanaler som inte fokuserar på att få till så kallade virala videos med miljontals visningar, men ändå kan tjäna minst lika bra om inte mer pengar så är det så kallade UNBOXING videos. Dessa videos har bara ett enda syfte och det är att få dig som tittar på videon om hur det ser ut när man packar upp en helt ny iPhone, att sedan trycka på en länk till en butik som säljer en sådan.

När du gör detta och går in och köper en iPhone via deras länk så får dem kanske upp till 10% av ordervärdet som du köper för, vilket kan betyda ca 800 kr om mobilen kostar 8000 kr. Då behöver du inte så många visningar om du kan få 800 kr för en endaste klick. Och lyckas du då få många att klicka på den länken så förstår du själv att du kan tjäna hur mycket pengar som helst utan miljontals visningar på din första video.

Detta sätt att tjäna pengar på youtube har blivit mer och mer populärt de senaste åren och har blivit svårare med tiden. Idag sitter det mycket proffs på detta och gör det svårt för dig som nykomling att dra uppmärksamhet till just din video.

Bli sponsrad av företag för att ha med dem i din video.

Denna metod kan också gå mycket snabbare än att samla på sig miljontals prenumeranter. Det finns nämligen gott om företag som kan tänka sig att ge dig antigen rena pengar eller gåvor om du gör bra videos där du gör reklam för deras produkter.

I detta fall behöver du naturligtvis ha lite visningar men inte alls i samma omfattning för att du ska vara intressant för företag som säljer det du pratar om. Här handlar det mycket om att du antigen ska ha lite tur att ett företag ska upptäcka dig och dina videos, eller att du själv är duktig på att sälja in dig till företagen och få ut så mycket pengar som möjligt ur dem för dina tjänster.

Hur mycket du kan tjäna här är jätte svårt att säga och beror mycket på tur och tajming.

Här finner du listan på 10 olika saker du först måste göra innan du kan börja tjäna massa pengar på youtube.

  1. Lär dig youtube utan och innan: Detta låter tråkigt och jobbigt att göra när du är sugen på att bara komma igång med att börja lägga upp videos direkt och börja tjäna pengar direkt. Men att lära sig youtube är inte speciellt svårt och tar inte speciellt lång tid då det finns tusentals videos som handlar om just detta. Genom att tantig tiden och kolla igenom de 10 första videos som kommer upp om du söker på hur man blir framgångsrik på youtube så kommer du spara din hur mycket tid som helst.. jag lovar!
  2. Hitta rätt nich som få andra gör videos om: Detta kan vara skillnaden mellan att du lyckas och inte lyckas. Så himla många gör detta fel och hittar en nich som de ser att många andra lyckats med och satsar på den också. Det säger sig själv att du kommer att svårt att ta dig någonstans om det redan finns många som gör samma sak som du, och framförallt om det finns några som redan har lyckats väldigt väl i denna nich.
  3. Ha tålamod: Även om det finns några sätt du mycket snabbbare kan börja tjäna pengar på youtube, så måste du åtminstone ha det i beräkningarna att det kommer troligtvis ta 10 gånger så lång tid som du tror. Vist kan det hända att du har tur att du redan vid första videon får till en viral video som får en miljon visningar, men den sannolikheten är också en på miljonen.
  4. Köp inte på dig för mycket prylar i början: Detta är också ett vanligt misstag som många gör i början. När resultaten inte kommer in direkt så börjar många köpa på sig bättre kameror och mikrofoner och tror att detta ska vara den stora skillnaden. Naturligtvis ska du inte ha skit mix och dålig kamera, men idag när telefonernas kameror är så bra så räcker de oftast gott och väl. Fokusera mer på ditt budskap och hur du får folk att integrera med dig och dina videos.
  5. Få folk att gilla, kommentera och prenumerera: Som jag skrev tidigare så är detta ett måste för att lyckas på youtube. Ju mer folk klickar på gilla, kommenterar och börjar att följa dig , ju mer intressant verkar din video och youtube ser till att din video syns för fler och detta gör att du både tjänar mer pengar och behöver lägga mindre tid på att fokusera på att jaga visningar.
  6. Svara tillbaka på alla kommentarer du får: Du kommer förhoppningsvis få en del kommentarer på dina videos, alla är inte snälla men alla är bra. Se alltid till att svara på dem och avsluta med en motfråga så att du får ytterligare en kommentar på så vis. Genom detta enkla knep kan du se till att få massa kommentarer och få din video att se intressant ut i YouTubes ögon.
  7. Kör ditt eget race: Youtube är fyllt av baksätes förare som vet allt om hur du ska och inte ska göra för att lyckas, de flesta av dem har oftast inte ens en egen kanal så de är inget att lägga tid och energi på.
  8. Sammarbeta med andra: Något som också fler och fler har börjat att förstå är vilken nytta man kan dra av samarbeten med andra youtubers. Genom att sammarbeta med någon som har en liknande kanal som din så kan du få hans följare att börja följa dig och vise verse. Youtube är stort nog för er båda så ni behöver inte se varandra som konkurrenter.
  9. Sno inte andras material: Alla falla för frestelsen att lägga någon annans musik i bakgrunden eller att använda delar av någon annans video är stor när man pysslar med tuben. Men det är livsfarligt om du inte gör det på rätt vis. Detta är ett helt eget kapitel för sig som du kan läsa om här hur man tjänar pengar på andras videos. Har du oflyt och du får en eller flera copyright claims mot dig från de som äger rättigheterna till materialet du använt så kan hela ditt konto stängas ned för gott.
  10. Ha kul: Du kommer ALDRIG att lyckas på tuben om du inte har kul, tuben tar tid och kommer att kräva mycket av dig för att du ska börja tjäna pengar på youtube. Har du inte kul när du jobbar på att bli framgångsrik på youtube så kommer du aldrig att ha tålamodet som kommer att krävas.